Paris St-Germain är i samtal med Lionel Messis representanter om att Argentinas anfallare ansluter sig till Ligue 1-klubben efter hans Barcelona-exit.

BBC Sport har fått veta att Messi -lägret kontaktade PSG på torsdagen när det stod klart att Barcelona inte kunde respektera kontraktet som de hade kommit överens om.

Ytterligare samtal pågår på lördag bland ökat förtroende för att en affär kan slås ihop.

Barca säger att Messi kommer att hålla en presskonferens på söndag klockan 11:00 BST.

På torsdagen sa den katalanska klubben att Messi, en gratis agent, inte skulle stanna i klubben.

De skyllde på “ekonomiska och strukturella hinder” för att spelaren lämnade efter 21 år.

I fredags sa Barcas president Joan Laporta att han skulle kunna ha utsatt klubben för 50 år för att hålla Messi.

Messi, 34, har varit en fri agent sedan den 1 juli då hans kontrakt gick ut. Han hade kommit överens om ett nytt femårskontrakt om sänkta löner – men klubben var fortfarande tvungen att sänka lönesumman för att ha råd med honom och kunde inte göra det.

Argentinas kapten är Barcelonas rekordskytt med 672 mål och har vunnit 10 La Liga -titlar, fyra Champions Leagues och sju Copa del Reys, samt hävdat Ballon d’Or vid rekord sex gånger.

På lördagen sa Barca -chefen Ronald Koeman att han önskade Messi det bästa.

Koeman skrev på Twitter och sa: “Fortfarande svårt att förstå att du inte kommer att spela för FC Barcelona längre.

“Tack för allt du har gjort för vår klubb Leo. Jag njöt verkligen av hela säsongen som vi arbetade tillsammans.

“Jag är imponerad av din arbetsmoral och önskan att vinna. Det gör dig till den bästa spelaren i världen. För tillfället önskar jag dig och din familj det bästa!”

Messis topp 10 ikoniska stunder på Barca
Det känns som att Messi känner sig bekväm med idén att gå med PSG, eftersom han redan känner till ett antal av deras spelare.

Neymar spelade i Barcelona 2013-2017 innan hans världsrekord 200 miljoner pund flyttade till PSG, och Messi är fortfarande nära brasilianaren.

Messi på semester den här månaden med PSG: s Neymar, Paredes, Di Maria och Verrati
Messi på semester den här månaden med PSG: s Neymar, Paredes, Di Maria och Verrati
Messi avbildades med Neymar, plus Argentinas lagkamrater Angel di Maria och Leandro Paredes och PSG-stjärnan Marco Verrati på semester tidigare denna månad.

Affären skulle vara möjlig under Financial Fair Play eftersom PSG: s rekrytering i sommar har i huvudsak koncentrerats på spelare utan kontrakt i form av försvararen Sergio Ramos, mittfältaren Georginio Wijnaldum och målvakten Gianluigi Donnarumma, medan högerbacken Achraf Hakimi anslöt från Inter Milan .