När vädret blir varmare blir myggorna ett allt större problem. Myggor kan bära på sjukdomar som malaria, zikavirus och gula febern, så det är viktigt att vidta åtgärder för att skydda sig mot dem. På landet finns det några saker du kan göra för att hålla myggen borta.

# Lösning:

Det finns några saker du kan göra för att hålla myggorna borta. En är att se till att det inte finns några stående vattenpölar runt ditt hem. Detta innebär att du tömmer alla behållare som kan samla regnvatten, t.ex. hinkar, däck eller barnleksaker. Du bör också kontrollera dina hängrännor och se till att de är inte blockerade så att vatten inte kan samlas där.

Ett annat sätt att hålla myggorna borta är att använda myggfångare. Du kan köpa detta på de flesta apotek och stormarknader. Det finns i olika former, till exempel lotioner, sprayer och oljor. Se till att du följer instruktionerna på förpackningen noga.

Om du har myggnät, se till att det är i gott skick och täcker eventuella luckor. Det är också bra att hålla dörrar och fönster stängda om möjligt.

Du kan också prova att plantera vissa växter som är kända för att stöta bort myggor, t.ex. citronellagräs, lavendel eller ringblommor.

Med lite ansträngning, kan du göra ditt hem mindre inbjudande för myggor och njuta av sommarmånaderna utan att besväras av dem.